Not Secure”-varning i Chrome

Not Secure är ett varningmeddelande som visas i webbläsaren Chrome när en webbplats inte använder en giltig SSL-certifikat. En SSL-certifikat är en krypteringsteknik som säkerställer att all data som skickas mellan användarens webbläsare och webbplatsen är säker och skyddad mot avlyssning. Webbplatser som använder SSL-certifikat visar oftast en grön låsikon i webbläsarens adressfält.

Om du ser varningen ”Not Secure” på din webbplats, är det viktigt att lösa detta problem så snart som möjligt eftersom det kan påverka användarnas förtroende för din webbplats och orsaka säkerhetsproblem. Här är några vanliga metoder för att lösa detta problem:

  1. Installera ett SSL-certifikat: Det enklaste sättet att lösa detta problem är att skaffa ett giltigt SSL-certifikat från en pålitlig certifikatutfärdare och installera det på din webbplats. Detta gör att webbplatsen kommer att börja använda HTTPS-protokollet istället för HTTP, vilket innebär att all data som skickas mellan användarens webbläsare och webbplatsen är krypterad.
  2. Använd en webbhotell som erbjuder gratis SSL-certifikat: Vissa webbhotell erbjuder gratis SSL-certifikat till sina kunder. Du kan kontakta ditt webbhotell för att se om det erbjuder detta och få hjälp med att installera det.
  3. Använd ett plugin för att skaffa ett SSL-certifikat: Det finns vissa plugin för WordPress som kan hjälpa dig att skaffa ett SSL-certifikat och installera det på din webbplats. Exempel på sådana plugin är ”Really Simple SSL” och ”WordPress HTTPS (SSL)”.
  4. Byt webbhotell: om du inte har möjlighet att skaffa ett SSL-certifikat från ditt webbhotell eller genom plugin så kan det vara en bra idé att byta webbhotell. Många webbhotell erbjuder gratis SSL-certifikat som standard till sina kunder.

Det är viktigt att notera att installera ett SSL-certifikat kan påverka prestandan på din webbplats, så det är viktigt att välja en certifikatutfärdare med god prestanda och välja rätt typ av certifikat för din webbplats. Det är också viktigt att kontrollera att alla länkar och bilder på din webbplats använder HTTPS-protokollet, så att varningen ”Not Secure” inte visas igen.

En annan viktig sak att tänka på är att ha en säkerhetskopia av din webbplats innan du gör några ändringar, detta för att kunna återställa webbplatsen om något går fel. Om du har svårt att lösa detta problem eller om du inte är säker på hur man skaffar ett SSL-certifikat, bör du kontakta din webbhotell eller en utvecklare för ytterligare hjälp.