Hur fungerar Swish handel?

Swish handel är en tjänst som gör det möjligt för företag att ta emot betalningar via Swish, en populär mobilbetaltjänst i Sverige. Här är en översikt över hur det fungerar:

  1. Företaget ansöker om och aktiverar Swish som en betalningsmetod.
  2. Kunden går till företagets webbplats eller app och lägger till de produkter eller tjänster de vill köpa i sin kundvagn.
  3. Kunden går till kassan och väljer Swish som betalningsmetod.
  4. Kunden anget sina kontaktuppgifter och leveransadress (om det krävs).
  5. Kunden startar en Swish-betalning genom att skanna en QR-kod eller ange ett Swish-nummer som tillhör företaget.
  6. Kunden bekräftar betalningen och väntar på bekräftelse från Swish och företaget.

Det är viktigt att notera att för att kunna Swisha ett företag måste man ha Swish-appen installerad på sin mobiltelefon och vara inloggad med sitt BankID. Man måste också ha tillräckligt med pengar på sitt Swish-konto för att täcka kostnaden för det man köper.

Företaget kommer att få en push-notis eller ett SMS när en betalning genomförs. Företaget kan också få tillgång till en transaktionshistorik för att hålla koll på alla Swish-betalningar.

Det är också viktigt att notera att det kan finnas andra avgifter som tillkommer från tredjepartsleverantörer eller betaltjänstleverantörer, såsom gateway avgifter eller transaktionskostnader. Så det är viktigt att göra en noggrann kostnadskalkyl och jämföra olika alternativ innan man bestämmer sig för att ta emot Swish-betalningar.