Måste man ha webbhotell för WordPress?

WordPress är en typ av webbbyggare och en av de bästa CMS:erna i världen, eftersom det gör det väldigt enkelt att skapa, bygga och utveckla din webbplats.

För att ha en webbplats online behöver du ha ett domännamn och ett webbhotell. Utan dessa två på plats har du inget sätt för människor att komma åt din webbplats, och du har ingenstans att lagra din webbplats filer.

Fördelar med en egen webbhotell tjänst jämfört med att hyra en hemsida utan webbhotell alternativ:

1. Kontroll över ditt tema och plugins
När du bygger en webbplats vill du bygga den precis som du tycker är lämplig. Med hyrtjänster utan webbhotell kommer ditt val av plugin och tema att vara mycket begränsat och du kommer bara att kunna göra vissa anpassningar.

Genom att själv vara värd för WordPress öppnar du upp dig för hela världen av WordPress plugins och teman. Du kommer att ha tillgång till biblioteket med gratis teman och plugins, såväl som alla premiumtema eller plugin du vill köpa.

2. Förbättrad webbplatsprestanda
När du själv är värd för WordPress sidan har du möjligheten att välja den bästa värd för dina behov. Det betyder att du kan hitta den värd som kommer att hjälpa dig att få ut det mesta av din WordPress-webbplats.

Du kommer också att ha kontroll över alla plugins som du installerar för att ytterligare optimera dina laddningshastigheter och webbplatsens övergripande prestanda.

Dessutom tenderar webbplatser med egen värd att prestera bättre än webbplatser som existerar som en underdomän till en större webbplats, både i sökmotorrankningen och användarupplevelsen överlag.

3. Förvandla din webbplats till ett företag
Med en webbplats som är värd för dig själv kan du tjäna pengar hur du vill.

Det finns vissa begränsningar för annonsering och intäktsgenerering för hyrsidor som du kommer att stöta på. Du kan till exempel bara använda deras integrerade annonsplattform och du behöver en viss trafiknivå för att kvalificera dig.

Genom att själv vara värd för din webbplats finns det ingen gräns för hur du väljer att tjäna pengar. Du kan välja mellan annonsnätverk. Du kan installera plugins för att hjälpa dig sälja affiliate-produkter, skapa dina egna kurser och mer. Du kan till och med förvandla din WordPress-webbplats till en fullfjädrad e-handelsbutik.

Om du menar allvar med att utöka din WordPress-webbplats, skala din trafik eller förvandla din webbplats till ett fullfjädrat företag, då vill du själv vara värd för din WordPress-webbplats.