Lösning på problem med 404-fel i WordPress

Ett problem som kan uppstå är 404-fel, vilket innebär att en sida eller inlägg inte hittas när användaren försöker att besöka den. Detta kan inträffa om sidor eller inlägg har raderats eller flyttats, eller om din permalink-struktur har ändrats.

En lösning på detta problem är att använda ett plugin som ”Redirection” som automatiskt skapar omdirigeringar från gamla länkar till nya. Du kan också manuellt skapa omdirigeringar i din .htaccess-fil.

Ett annat vanligt problem är att databasen inte är uppdaterad med rätt URL för sidorna, det kan lösas genom att använda ett plugin som ”Better Search Replace” för att automatiskt uppdatera alla URL i databasen.

Det är också viktigt att se till att din permalink-struktur är korrekt inställd i WordPress inställningar. Om du nyligen har flyttat din webbplats eller ändrat URL:en, se till att uppdatera det i inställningarna.

Genom att följa dessa steg och arbeta med din webbyrå eller webbhotell, kan du lösa problemet med 404-fel och säkerställa att dina besökare alltid kan hitta det de söker på

Här är några lösningar på problemet med 404-fel i WordPress:

  1. Använd en plugin för att hantera 404-fel: Det finns många plugins som hjälper till att hantera 404-fel i WordPress, till exempel ”404 to 301” och ”Redirection”. Dessa plugins gör det möjligt att automatiskt omdirigera besökare till en annan sida eller ett inlägg när ett 404-fel uppstår.
  2. Skapa en custom 404-sida: Du kan skapa en egen 404-sida med information om vad som har hänt och ge besökaren möjlighet att söka efter det de letar efter eller gå till startsidan.
  3. Kontrollera dina länkar: Kontrollera dina länkar och se till att de är giltiga och pekar på rätt sida.
  4. Använd Google Search Console: Använd Google Search Console för att hålla koll på 404-fel och lösa dem.
  5. Kontrollera din .htaccess-fil: Kontrollera att din .htaccess-fil inte innehåller några felaktiga koder eller inställningar som kan orsaka 404-fel.