Vad kostar det för företag att ta emot Swish?

Swish är en populär betalningsmetod i Sverige, som gör det möjligt för företag att ta emot betalningar via mobiltelefon. Det kostar inget att börja ta emot Swish-betalningar som företag, men det finns vissa avgifter som kan tillkomma.

För att kunna ta emot Swish-betalningar som företag måste man ansöka om en egen Swish-tjänst. Enligt Swishs hemsida så är det ingen startavgift och ingen fast månadsavgift för att använda tjänsten. Men det finns en avgift på 0,25% på varje transaktion, med ett maximalt belopp på 2,50 kr. Detta är den avgift som företaget som tar emot betalningen kommer att betala.

Det är viktigt att notera att det kan finnas andra avgifter som tillkommer från tredjepartsleverantörer eller betaltjänstleverantörer, såsom gateway avgifter eller transaktionskostnader. Så det är viktigt att göra en noggrann kostnadskalkyl och jämföra olika alternativ innan man bestämmer sig för att ta emot Swish.

I allmänhet är Swish ett bra val för företag som söker en enkel och billig betalningsmetod som är lätt att implementera och använda. Men det är viktigt att väga kostnaderna mot fördelarna och jämföra med andra alternativ innan man bestämmer sig för att använda Swish som betalningsmetod.