När gäller inte distans och hemförsäljningslagen?

Distansavtalslagen och hemförsäljningslagen är lagar som reglerar avtal mellan företag och konsumenter, och gäller för avtal som ingås på distans, till exempel via internet eller telefon. Men det finns vissa undantag från dessa lagar. Här är några exempel:

  1. Försäljning till företag: Distansavtalslagen och hemförsäljningslagen gäller endast för avtal med konsumenter, inte företag. Så om du säljer produkter eller tjänster till andra företag så gäller inte dessa lagar.
  2. Försäljning på plats: Distansavtalslagen och hemförsäljningslagen gäller endast för avtal som ingås på distans, inte för försäljning som sker på plats. Så om du säljer produkter eller tjänster på en marknad eller ett event så gäller inte dessa lagar.
  3. Auktioner: Distansavtalslagen och hemförsäljningslagen gäller inte för auktioner, så om du säljer produkter eller tjänster genom auktion så gäller inte dessa lagar.
  4. Lotterier eller spel: Distansavtalslagen och hemförsäljningslagen gäller inte för lotterier eller spel, så om du säljer biljetter till en lotteri eller erbjuder spel på internet så gäller inte dessa lagar.

Det är viktigt att notera att det finns andra undantag och bestämmelser i distansavtalslagen och hemförsäljningslagen. Så det är viktigt att konsultera en juridisk expert om du är osäker på vad som gäller för din verksamhet.