Hur mycket kostar Swish handel?

Enligt Swishs hemsida så kostar det ingenting för privatpersoner att skicka eller ta emot pengar med Swish. Men för företag och organisationer så finns det viss avgifter för att använda tjänsten.

Avgift för varje transaktion är 0,25% med ett maximalt belopp på 2,50 kr. Detta gäller för alla transaktioner, oavsett hur stora beloppen är. Det är viktigt att notera att detta är den avgift som företaget betalar, kunden betalar inte någon avgift för att använda Swish.

Det finns också en månadsavgift på 49 kr för att ha tillgång till Swishs betaltjänster för företag, även om det finns ingen startavgift för att använda tjänsten.

Det är också viktigt att notera att det kan finnas andra avgifter som tillkommer från tredjepartsleverantörer eller betaltjänstleverantörer, såsom gateway avgifter eller transaktionskostnader. Så det är viktigt att göra en noggrann kostnadskalkyl och jämföra olika alternativ innan man bestämmer sig för att ta emot Swish.

I allmänhet är Swish ett bra val för företag som söker en enkel och kostnadseffektiv betalningsmetod som är lätt att implementera och använda. Men det är viktigt att väga kostnaderna mot fördelarna och jämföra med andra alternativ innan man bestämmer sig för att använda Swish som betalningsmetod.